Student 2.0

Utveckling och kunskap. Vetgirighet och kunskapstörst. Bring it on! Om två år kan jag skriva specialistsjuksköterska i onkologi på CV’t

Första steget är avklarat: att hitta till KI och föreläsningssal 411.

Väskan är full av kurslitteratur. Mitt gamla pennfack är självklart nedpackat. Det har hängt med sedan jag sydde det (under ruggiga förhållanden) i femman, genom hela grundskolan, gymnasiet och högskolan. Vore ju hur konstigt som helst om det inte fick hänga med till universitetet.

Steg två är att bli kursetta. Först ska jag bara återaktivera minnen kring validitet, induktiv och urval. Lyckligtvis är jag en keeper av Guds nåde för jag hittade mina gamla metodik-böcker från grundutbildningen. På mitt modersmål.

Från och med nu så är jag halvtidsstudent och halvtidsarbetande. Om två år kan jag skriva specialistsjuksköterska i onkologi på CV’t men först ska jag gå in på lektion nummer ett och hitta nya kompisar. Sådana som man kan luncha ihop med och föra massvis av faktaspäckade resonemang med. 

Tänk att man kan plugga utan att bo i en källare, äta nudlar och ha utspädd mjölk på gröten. Det här skulle jag ha vetat 2003 när jag började grundutbildningen. Student 2.0 tror jag bestämt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s