Dagen J

Äntligen kom dagen som alla suktat efter i minst 11 månader. Den kom nanske inte iklädd i ett tjockt vitt täcke och bitande kyla men likväl höljt i hopp och förundran.

Nån timme efter frukost knackades det på dörren. Nån (en liten rödklädd figur med mjuka tofflor och luvan på svaj månntro?)  hade lämnat en korg med paket till de två yngsta pysarna.

Det kan ha varit makens idé för att vi skulle få dricka kaffe i lugn och ro, utan att höra små viskande frågor om när julklapparna egentligen skulle få sina papper avslitna. Legot är dannerlihen en fantastisk grej! Det sysselsatte tjejligan lika länge som det tog att smaska i sig sju sorters sötsaker, visa modern (min alltså) samtliga bilder i telefonen sedan vi sågs sist samt bläddra igenom ett.gammalt Gaston-album.

Därefter råkade jag hjälpa till att först dementera byggena för att sedan montera ihop dem igen och vipps så var det dags för Kalle Anka. Varje år känner jag ett visst ansvar över att tjejerna verkligen på allvar ska förstå hur underbart det där med Kalle Ankas jul är. I den lektionen i går ett visst ”när jag var liten ” och en förklaring över antalet TV-kanaler (2) och bristen av barnprogram (45 min på vardagatna) och inget internet med playtjänster. Förklaringen föll i torr jord. Tror mest att de undrade över varför de bara fick se snuttar av filmerna och varför alla djuren såg så saliga ut i slutet när Benjamin syrsa sjöng. Gosan frågade om vi som levde förr tiden också tyckte det var vackert. Tack och adjö.

 Julevangeliet lästes och julklapparna delades till slut ut. Tystanden stördes bara av prasslande papper ljudet av lagom skummande julmust. Frid och fröjd i vart hus. 

14 kort togs av barnen framför granen och detta blev det som utstrålade mest harmoni och lycka. Fast lyckligaste var nog jag. Julen är inte alls bara barnens högtid. Jag fick också min bit av kakan. Här får man inte bara fira jul hemma med de allra närmaste utan här går man och får både hudvårdsprodukter och en bandkantare i julklapp. Min torrboll till hud kommer bli så nöjd och alla mina tjog av syprojekt kommer gå så galant. Var det nån som så frid och fröjd med ett litet ho ho ho? Antagligen från mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s